Никога в ресторант не могат да ви поднесат тези пържени кюфтета, които сте яли у дома в детството си. За много българи най-свидните спомени за мирис на домашна храна и уют са свързани, освен с печените чушки, именно с пържените кюфтета, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

300 гр. телешка кайма
300 гр. свинска кайма
1 филия хляб
100 мл. бира или прясно мляко
2 с. л. лук, настърган
2 с. л. магданоз, ситно нарязан
1 яйце
 сол и черен пипер на вкус
3 с. л. царевично или пшенично брашно
50 мл. олио за пържене


Начин на приготвяне

1. 
Хлябът се накисва в бирата или млякото. Средата се натрошава и се прибавя в купа при двата вида кайма. Слагат се лукът, магданозът, яйцето, сол и пипер на вкус. Каймата се меси поне 5 мин., докато стане хомогенна. Оформят се 8 плоски кюфтета, които се слагат за 10 мин. в хладилника.

2. В загрят тиган се налива олиото. Кюфтетата се овалват в брашното и се изпържват на умерен огън, докато се зачервят добре. Поднасят се с картофено пюре, сезонна салата или туршия.