Сочно и апетитно! Тези глазирани пилешки крилца са толкова крехки, че се топят в устата!
1 кг. пилешки крилца
⅓ ч. ч. кетчуп
⅓ ч. ч. мармалад от кайсии
1 с. л. оцет
1 с. л. соев сос
1 с. л. доматено пюре
1 с. л. зехтин
1 пресована скилидка чесън
Начин на приготвяне
1. Крилцата се измиват и се подсушават.
2. В тиган се смесват кетчупът, мармаладът, оцетът, соевият сос, доматеното пюре, чесънът и зехтинът. Загряват се леко, докато сместа стане хомогенна. След като изстине, глазурата се изсипва върху крилцата. Покриват се и се оставят да се мариноват поне 2 часа в хладилника.
3. Фурната се загрява на 180° С. Маринованите крилца се отцеждат и се слагат в тавичка върху хартия за печене. Пекат се 45 мин., като веднъж се обръщат и се мажат с останалата глазура.
Последвайте ни
0 Коментара: