Сочно и приказно вкусно - гъбки с пилешки дробчета, които се топят в устата
Няма да съжалявате, ако изпробвате тази рецепта
8 големи печурки
200 г пилешки дробчета
1 с. л. масло
4 с. л. праз, ситно нарязан
2 скилидки чесън, ситно нарязани
1 сушена червена чушка, натрошена
2 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
1 ч. л. листа от прясна или сушена мащерка
100 гр. овчи кашкавал, настърган
сол и шарен пипер на вкус
Начин на приготвяне
1. Пънчетата на гъбите внимателно се махат и се нарязват на ситно.
2. В загрятото масло се слагат подсушените и почистени от жилите дробчета, за да се запържат от всички страни. Изваждат се и се нарязват на ситно.
3. В същото масло се слагат празът, чесънът, пънчетата и чушката. Разбъркват се, докато леко се зачервят. Смесват се с дробчетата, трохите, мащерката и се подправят със сол и пипер на вкус.
4. Шапките на гъбите се напълват със сместа и се поръсват с настъргания кашкавал. Запичат се на фурна, загрята до 220˚ С, за 5 мин. и се поднасят.
Последвайте ни
0 Коментара: