Внимавайте с тази рецепта. Колкото и да е вкусно това предястие, не се изкушавайте за повече от 2 гъбки - и двата основни компонента са доста засищащи, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

8 големи печурки
200 г пилешки дробчета
1 с. л. масло
4 с. л. праз, ситно нарязан
2 скилидки чесън, ситно нарязани
1 сушена червена чушка, натрошена
2 с. л. трохи от пълнозърнест хляб
1 ч. л. листа от прясна или сушена мащерка
100 гр. овчи кашкавал, настърган
 сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1.
Пънчетата на гъбите внимателно се махат и се нарязват на ситно.

2. В загрятото масло се слагат подсушените и почистени от жилите дробчета, за да се запържат от всички страни. Изваждат се и се нарязват на ситно.

3. В същото масло се слагат празът, чесънът, пънчетата и чушката. Разбъркват се, докато леко се зачервят. Смесват се с дробчетата, трохите, мащерката и се подправят със сол и пипер на вкус.

4. Шапките на гъбите се напълват със сместа и се поръсват с настъргания кашкавал. Запичат се на фурна, загрята до 220˚ С, за 5 мин. и се поднасят.