В новият хит в нета се превърна тази рецепта за солен кекс, чиято плънка е невероятна и придава страхотен вкус на цялото ястие. Да не повярваш, но това нещо се прави и лесно на всичко отгоре.
Поради това и все повече домакини го предпочитат за семейното угощение.За тестото ни трябват три яйца, три лъжици кисело мляко, 50 грама олио, 250 грама брашно, един бакпулвер.
 
А за пълнежа взимаме 200 грама гъби, една-две глави лук, един настърган морков, малко магданоз, сол и черен пипер. Може да сложите и кашкавал по ваш избор.

Всички продукти, които са за плънката ги нарязваме на ситно и ги запържваме леко в тиганче, а после ги оставяме да изстинат. Яйцата ги чупим и ги разбиваме на пяна, а бакпулвера го смесваме с брашното. Към яйцата прибавяме олиото, малко сол и киселото мляко, разбъркваме хубаво и после непрекъснато слагаме брашното – продължаваме внимателно да разбъркваме.

Към сместа от гъбите и другите съставки добавяме две лъжици от това кексово тесто и отново бъркаме чевръсто. После сипваме в една тавичка тестото, като преди това сме я застлали с хартия за печене или с фолио.
 
В средата на тестото изсипваме сместа от гъбите и придружаващите я продукти, като след това леко я притиснем надолу, за да отиде до дъното. Пъхаме тавата във фурната, която е загрята на 180 градуса и оставяме да се пече вътре за около половин час.

Когато е вече готово, необходимо е задължително да го оставим да изстине, преди да го нарежем. Вкусът на това нещо става действително невероятен, както сами ще видите още след първата вилица от него.