Има страхотни рецепти за хората, които постят по това време на годината и със сигурност могат да опитат да си ги приготвят у дома. Така ще хапнат нещо вкусно и няма да развалят постите си, поради отсъствието на животински продукти в рецептата. 

Такива вкусни пълнени гъбки през живота си не бях яла


Мусаката е едно от най-вкусните български ястия, които по време на пости могат да ни липсват, затова винаги е добре да знаете кой е постният вариант на мусаката и да си го приготвите, пише actualno.com.

Необходими продукти:
6-7 средно големи картофа
2 тиквички
2 моркова
1 червена чушка
1 глава лук
1 домат
300 грама скир (замества киселото мляко)
200 гр веган кашкавал
подправки: сол, червен пипер, олио
Начин на приготвяне:

Нарязвате на ситно лука, чушката, морковите и започвате да ги запържвате с олио на средно силен огън. След това нарежете тиквичките на кубчета, големи колкото бихте нарязали и картофите за мусаката и запържвате и тях.

След като малко поомекнат зеленчуците добавяте солта и червения пипер, след което и нарязаният на ситно домат. В тавата, в която ще печете мусаката, нарязвате всички картофи на кубчета и добавяте запръжката като разбърквате добре.

Сипвате един пръст вода в тавата и слагате да се пече на предварително загрята на 180 градуса фурна. Заливката за мусаката се слага малко преди да е напълно готова. За нея настъргвате веган кашкавала и добавяте скира. След като разбъркате добре, изливате отгоре върху мусаката и печете до златисто.