Тайната съставка за най-сочните и вкусни кебапчета и кюфтета се крие в 1 щипка от подправката, която най-малко подозирате
Кюфтета се продават толкова, колкото всички останали неща в едно заведение, взети заедно. Според готвачи най-важното при приготвянето на кайма за кюфтета на скара е сместа да се меси дълго време.
Хората обичайно мислят, че две-три движения са достатъчни. Явно е необходимо да преразгледаме отношението си към подготовката на каймата, пише menumag.bg.Необходими продукти за 4 порции
1 кг кайма, смес от по-тлъсто свинско и телешко месо (2:1)
2 глави стар лук
1 връзка пресен лук
1 връзка магданоз, черен пипер
100 мл вода
1 щипка захар, сол
Начин на приготвяне
1. Двата вида лук и магданозът се нарязват на ситно и заедно с останалите подправки и водата се прибавят към каймата. Каймата се омесва доста добре, докато стане на конци. 2. Оформят се кюфтета и се пекат на скара. ИДЕЯ: Поднасят се гарнирани с пържени картофи, салата от зеле и моркови и лютеница, в която има праз, лют пипер и канела.
Последвайте ни
0 Коментара: