Пържените картофи безспорно са едно вкусно и любимо ястие както на деца, така и на възрастни, пише "Монитор".

Кюфтетата направо се топят в устата, ако вместо хляб сложите...

Заради процеса на пържене в мазнина обаче, те не са сред най-полезните храни, с които редовно може да обогатяваме менюто си. Но това не бива да ни лишава от страхотния им вкус и полезни качества, нали?

Ето защо ви предлагаме начин, по който да приготвите любимите си пържени картофки без мазнина. И да, не се съмнявайте, възможно е. Как ли?

Това е тайната за сочно свинско месце на фурна

Необходими продукти

За целта ще ви трябват 4 големи картофа, 2 яйчни белтъка, сол и подправки на вкус.

Начин на приготвяне

Разбийте белтъците със солта в голяма купа. Обелете картофите, нарежете ги на ивици и ги потопете в белтъците. После ги поставете върху хартия за печене и ги поставете във фурната, предварително нагрята до 200 ºC.

След 5-7 минути извадете хартията изпод картофите и ги оставете до златистокафяво. Преди да ги сервирате, ги поръсете с подправки на вкус.