Тази рецепта за пиле Капрезе е за най-изисканата софра и гости
Предлагаме ви рецептата за пиле Капрезе. То е подходящо и за най-изисканата софра и гости, а напук на това се прави наистина лесно и доста бързо.
Ако не сте го приготвяли, много сте изпуснали.Трябват ни пилешки гърди, домати, листа пресен босилек, моцарела, чесън, зехтин черен пипер и сол на вкус.
Първо трябва да разрежем пилето по късата му част с прорези – горе-долу сантиметър и половина. В тези прорези слагаме по парче от моцарелата, от домата, листа от босилек и резенче чесън. Целта е да се получи нещо като ветрило.
Готовото и подредено като ветрило пиле поръсваме с подправките по наш вкус. След това го поливаме със зехтина и го пъхаме да се пече във фурната.
Тя трябва да бъде предварително загрята на 180 градуса, а нашата вкусотийка се пече в нея за около половин час. Щом е напълно готово, го поднасяме още топло на трапезата. Може да го гарнираме със салатка или картофки. Става просто нещо чудесно.
Пожелаваме ви добър апетит и да ви е много вкусно на всички!
Последвайте ни
0 Коментара: