Необходими продукти:
2 с.л. зехтин
8 бр. обезкостени пилешки бутчета
2 глави лук
2 скилидки чесън
2 с.л. брашно
900 мл пилешки бульон
лимони - сок и кора от 1 бр.
2 щипки шафран
1 пръчка канела
800 г нахут от консерва
500 г картофи
магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина и запържете месото и лука. Добавете чесъна, след което смесете с брашното.

Всяко месо става крехко и се топи в устата, ако го приготвите така

Прибавете бульона, лимонова кора и сок, шафрана, канелата, черен пипер и сол.

Кипнете сместа и я прехвърлете в тажин. Добавете нахута и картофите, разбъркайте и печете за 2 часа в загрята на 180 градуса фурна.
Поръсете с магданоз и сервирайте веднага.