Тази уникална вечеря е достойна за Мастър Шеф
Необходими продукти:
1 голям патладжан
2 тиквички
5-6 зрели домата
2 средни глави лук
100 грама сирене
3 яйца
125 мл. зехтин
сол, подправки по желание
Как да я приготвите:
Измийте патладжана, обелете го и го нарежете на около 2,5 сантиметрови кубчета.
Поставете кубчетата патладжан в цедка, подсолете ги добре и ги оставете на страна за около 30 минути. След това ги измийте и подсушете. Загрейте тиган на средна температура и добавете 3 супени лъжици олио. Добавете сухите кубчета патладжан и ги запържете. Сложете сол и подправки на вкус.
Докато патладжана се пържи, измийте доматите и тиквичките – домати ги нарежете на кръгчета, тиквичките нарежете по дължина. Загрейте фурната на 220 градуса по Целзий. Намажете подходящ съд с масло и в него подредете приготвените зеленчуци. Върху патладжана сложете ред тиквички, ред домати. Разбийте трите яйца с малко мляко, поставете сиренето в сместа, посолете и залейте ястието.
Пече се в предварително загрята фурна за около 40 до 45 минути. Извадете храната от фурната и оставете да се охлади за десетина минути.
Последвайте ни
0 Коментара: