Тези кюфтета от овесени ядки и орехи са толкова вкусни, че ще си оближете пръстите
400 гр. фини овесени ядки
200 мл. гореща вода
50 гр. смлени орехи
1 глава лук
150 гр. сирене/кашкавал една филия хляб, накисната във водичка
кимион
магданоз
чубрица
сол
черен пипер
Кипваме вода и заливаме овесените ядки, като захлупваме с капак, за да се настоят добре за 5 мин. След това нарязваме лука на ситно, настъргваме сиренето или кашкавала и добавяме филията хляб. От подправките се слага на око и според вкуса. Ако сложите повече кимион, ще имат вкус като на кюфтета с кайма. Добавяме всички подправки и орехите. Разбъркваме добре и оставяме подправките да поемат в сместа, за около 10 мин. Ако ги печем, загряваме предварително фурната на 190 градуса и печем 15 мин,. върху кухненска хартия. Ако ги пържим, първо овалваме в брашно и ги изпържваме в повечко олио.
Последвайте ни
0 Коментара: