Скоро идва април, което означава, че е време да се отвори сезон за пикник и барбекюта, разбира се и шиш кебап . Това ястие просто е невъзможно да не обичате, особено ако знаете как да го приготвите.

Подготвихме за Вас прекрасна марина , благодарение на която месото ще бъде сочно и крехко и гответе ще стане два пъти по-бързо, отколкото обикновено. За да направите това, е достатъчно да го мариноване само за 40 минути, пише zajenata.bg.

 

Необходими съставки

свинско месо 2 кг

лук 750 грама

ким1 ч.л.

Черен пипер (на земята) 1 ч.л.

кориандър 1 ч.л.

сол на вкус

Слънчогледово олио 150-200 ml

 

Приготвяне:

  1. Вземете една купа и изсипете растителното олио в неямарината за шиш кебап
  2. Изсипете подправките и солта.
  3. Обелете лука и го нарежете на четвъртинки, изстискайте сока му в марината и след това и него добаветемарината за шиш кебап
  4. Нарежете големи парчета свинско, ако вземете агнешко, по-добре е да го намажете.марината за шиш кебап
  5. Изпратете месото в марината и го разбъркайте добре. Луковици, които са на повърхността, обърнете към месото и натиснете надолу.марината за шиш кебап
  6. Оставете месото за 40 минути.
  7. Поставете маринованото месо на шишчето, като го редувате с лука. Сега можете да го изпечете

 
Тази прекрасна марина ще ви помогне във всяка ситуация. Вие ще имате невероятно вкусен шиш кебап! Месото, мариновано по този начин, може да се съхранява за 3 дни, дори при 25 градуса.