Простичко и лесно за приготвяне ястие, от което любителите на мръвките ще си оближат пръстите.

Неприлично вкусна закуска, топи се в устата след 10 минути

Необходими продукти:

800 гр. свински врат

1 червена чушка

250 гр. гъби

30 мл олио

1 ч.ч. бульон

сол

черен пипер

магданоз

Начин на приготвяне:

Нарежете месото на парченца с приблизително еднаква големина.

За пърженето използвайте метален или чугунен тиган, тефлоновият в случая не се препоръчва, пише vkusi.me. Загрейте мазнината в тигана и сложете месото да се запържи за 10-15 минути, след това сипете бульона и разбъркайте.

Намалете температурата на котлона и задушавайте месото до изпаряване на течността.

Трябва да остане само на мазнина и да започне да се пържи отново, тогава добавете нарязаните гъби и червената чушка. Гответе до златист цвят на гъбите и месото, накрая поръсете със сол, черен пипер и малко магданоз.