Канелените рула са любими на всеки. Те се приготвят от пухкаво тесто с плънка от канела и захар, откъдето идва и името им, пише zajenata.bg.

Най-вкусният завършек е намазването им с крем. Определено трябва да ги опитате!

СЪСТАВКИ:

За тестото:

200 грама прясно мляко

11 грама суха мая (или 50 грама жива)

2 яйца

1/3 опаковка маргарин, омекнал

100 грама захар

600-700 грама брашно (тестото може да поеме и повече)

1 чаена лъжичка сол

За плънката:

1/4 опаковка маргарин, омекнал

200 грама кафява захар

20 грама канела

За крема:

50 грама крема сирене

100 грама пудра захар

2-3 супени лъжици омекотено краве масло

Ванилия

ПРИГОТВЯНЕ:

Изсипете маята в топлото мляко (като добавите и малко захар). Нека дрождите набъбнат. В отделна купа разбийте яйцата. Добавете омекналия маргарин към яйцата. Към сместа от яйца и маргарин добавете захарта. Маята изсипете в купата, където ще месите тестото и добавете сместа от яйца, маргарин и захар, разбъркайте добре.

Брашното смесете със солта. Изсипете го към маята и замесете тесто. Оставете го за час.

През това време направете пълнежа за тестото. В микровълнова сложете маргарина да омекне (7-10 секунди). Смесете канелата и кафявата захар. Разточете пухкавото тесто на тънък слой, за предпочитане в правоъгълна форма. Разтопеният маргарин разпределете по тестото с ръка. Поръсете с канелата и кафявата захар. Навийте на руло. Изрежете желаната ширина. Нарежете отделни рула с нож или конец: получават се 29 парчета.

Печете във фурната за 20-30 минути при 175 градуса.

Направете крема: Смесете омекналото масло, сиренето, захарта и ванилията.

Когато рулата са изпечени, ги намажете с крема с помощта на силиконова четка. Украсете по желание.