Уникален десерт! Всички на масата ще полудеят по тези теменужени бисквитки
500 гр. брашно
2 ч.л. захар за тестото
2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1/2 ч.ч. заквасена сметана
300 г. краве масло
30 цвята от теменужки
1 белтък
100 г. фина захар на кристали
Начин на приготвяне
1. Брашното се разбърква със солта, захарта и бакпулвера. Маслото се стрива на трохи с брашното. Слага се сметаната и се замесва бързо тесто. Ако има нужда, се прибавят още 2-3 с. л. брашно. Тестото се покрива и се слага за 30 мин. в хладилника.
2. Тестото се разточва на пласт с дебелина 5 мм и се нарязва на кръгчета. Слагат се да се пекат върху хартия за печене във фурна, загрята на 200° С, около 10 мин. Не бива да се зачервяват много.
3. Теменужките се измиват с вода, внимателно се подсушават и се отрязва зелената част възможно най-ниско.
4. Запечените сладки се намазват с белтък, отгоре се слага теменужката, отново се намазват с белтък с помощта на малка четка и се поръсват със захар. Слагат се да се изсушат във фурната на вентилатор на 50°С за около 30 мин.
Последвайте ни
0 Коментара: