Много хора харесват зелевите сарми, но нямат време да си ги приготвят. А понякога така им се иска, да им се порадват в домашни условия. За да не харчите много време и усилия, но да успеете да сготвите вкусно ястие, се възползвайте от този прост трик.
Преди трябваше да готвите зелевите сарми, като чакате дълго, за да се сварят и охладят, но сега всичко е станало много по-лесно. Колко е хубаво някой да е помислил за това от преди! 

Как бързо да приготвите зелевите сарми?

За да започнете, изберете правилното зеле. Кочанът трябва да бъде леко сплескан, листата да са големи и тънки. Измийте зелето, премахнете някои от горните листа, отстранете стеблата и сложете зелето в микровълновата фурна. Ако то тежи 1,5 – 2 кг, тогава ще трябва да зададете режим на 900 W за около 12 минути.
 
След известно време извадете зелето и микровълновата фурна и проверете мекотата на листата, като просто ги пипнете с пръст. Тогава сложете главата под струя студена вода от чешмата и бавно започнете да отделяте листата. След това ще можете да използвате зелето по обичайния начин за сарми.