Уникална неделна вечеря: Печено пиле с лимон
Идеално за неделната вечеря, а и за всеки вкусен обяд, пилето с лимон и розмарин ще се хареса на всеки
Печеното пиле с лимон е наистина много ароматно.
Мистерията с пожълтелите листа на краставиците е разгадана
Идеално за неделната вечеря, а и за всеки вкусен обяд, пилето с лимон и розмарин ще се хареса на всеки, пише supichka.com.
Необходими продукти:
1 цяло пиле
2 лимона
1 глава чесън
40 грама краве масло
черен пипер
розмарин
8 моркова
1/2 чаена чаша бяло вино
Начин на приготвяне:
Измийте пилето добре под течаща вода, подсушете го, след което го сложете в тава и го обтрийте добре с черния пипер и 1 чаена лъжица сол. Разтопете кравето масло на водна баня, след което намажете старателно цялото пиле с разтопеното масло с помощта на четка.
Почистете чесъна, измийте и нарежете лимоните всеки от тях на 4 парчета. Единият лимон сложете вътре в пилето, заедно с ½ от обелените скилидки чесън и 1 стрък от розмарина. Останалият розмарин сложете около пилето.
Почистете морковите, обтрийте ги леко със сол и ги сложете също около пилето, заедно с втория нарязан лимон. Добавете и предвиденото количество вино. Поставете на по-ниско ниво на фурната и печете 30 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, след което намалете фурната на 170 градуса и печете още 30 минути. По време на печенето заливайте от време на време пилето със соса, като го обливате с помощта на лъжица и следите да не се препече прекалено.
Сервирайте печеното пиле с морковите, като гарнитура и със соса на пилето, който се е образувал при печенето му.
Последвайте ни
0 Коментара: