Уникална рецепта за кисело зеле!
1 средно голяма кисела зелка
1 ч ч ориз
1 глава лук
1 с л червен пипер
5 дафинови листа
5-6 зърна черен пипер
сол на вкус
100 мл олио
2 с л свинска мас
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Загряваме олиото и маста, добавя се ситно нарязан лук и ориза. Разбърква се докато оризът стане прозрачен.
Киселото зеле се нарязва на тънки ивици и добавяме към ориза. Прибавя се червения пипер, разбърква се и заливаме с 1 л топла вода. Може да добавите и чаша-две зелев сок, тогава не е нужно да прибавяте сол. Ако е само вода добавя се 1 ч л сол, листа дафинов лист и зърна черен пипер. Варим до полуготовност на ориза, сипваме ястието в тава и печем 20 мин. на фурна при 180 градуса. Може и да се готви на котлона до пълна готовност на ориза. Поднасяме с праз лук.
Последвайте ни
0 Коментара: