Леки, с нежна консистенция и засищащи, тези кюфтенца са по-скоро със северняшки произход. Подобни рецепти може да срещнете както в Шотландия, така и Русия, а разбира се, и в скандинавските страни, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

500 гр. картофи
200 гр. филе от пушена риба (напр. скумрия, сьомга, паламуд), накъсано на малки парченца
2 с. л. нарязан копър
200 гр. настърган кашкавал
1 лимон
 сол и шарен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Картофите се сваряват с кората, обелват се и още горещи се пресоват. Добавят се копърът, кашкавалът и рибата. Сместа се подправя с лимонов сок, фино настъргана лимонова кора, сол и пипер на вкус.

2. Оформят се плоски кюфтета, които се слагат за 30 мин. в камерата да се стегнат. Пекат се на умерен огън по 2-3 мин. от всяка страна в тиган с незалепващо покритие с 1 с. л. олио или зехтин, така че да се позачервят.