Това не е виц за зайци, а изключително вкусно и леко зеленчуково предястие, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

4 тиквички, нарязани на тънки резени
4 с. л. зехтин
400 гр. моркови, едро настъргани
2 яйца
100 гр. сирене, натрошено
100 гр. овчи кашкавал, настърган
½ ч. л. горчица
2 с. л. заквасена сметана
1 с. л. копър, ситно нарязан
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1.
Тиквичките се намазват със зехтина и се запичат 15 мин. във фурната на 200° С в тавичка с незалепващо покритие или се изпичат на грил.

2. Морковите се слагат да се задушат за 3-4 мин. в 2 с. л. сгорещен зехтин или олио. Овкусяват се със сол и пипер

3. Смесват се сиренето, кашкавалът, яйцата, морковите, горчицата, сметаната, копърът и се подправят с черен пипер на вкус.

4. Дъното и стените на 4 формички за суфле или на една форма за сладкиш се покриват с резенчета. Вътре се сипва морковената смес и се слага да се пече 20 - 25 мин. във фурна, загрята на 190° С, докато сместа се втвърди. Когато изстинат, формичките се обръщат и тортите се сервират със зелена салата.