"Ще подкрепим всеки кабинет, който е в полза на България и няма да подкрепим правителство, което е във вреда на страната ни. До този момент не сме чули конкретни мерки, идеи, програми.

"Величие" няма как да подкрепи кабинет на малцинството, защото той е предпоставка за задкулисие и е скрита коалиционна формула. Не сме чули от Борисов конкретни цели, а само покани към различни формации да се състави кабинет. Не се прави така". Това заяви Николай Марков от "Величие" след срещата с президента Румен Радев.

Държавният глава прави консултации за съставяне на правителство и днес цикълът бе затворен след участието на най-младата партия в 50-ото Народно събрание.

"Нищо не е изчерпано, докато не е изговорено", отбеляза Марков.

Той бе категоричен, че формацията му ще бъде в зала, когато се гласува за правителство на малцинството, предложено от ГЕРБ-СДС.

"Отговорното поведение е да бъдем в залата. Но сега не е приоритет да обсъждаме дали да станем президентска република (каквито идеи дойдоха по-рано днес от ИТН, бел. авт.). Има други, много по-важни проблеми", каза Марков.

"Ако се предложи реализацията на АЕЦ-Белене - ще подкрепим. Ако се предложи да продължим да въоръжаваме Украйна - няма да подкрепим", конкретизира с примери той.

"Не сме проруска партия, а пробългарска. Не знам в парламента да има проруски партии", завърши Марков.