Глинените съдове имат особено въздействие върху храната, както заради специфичните си физически свойства, така и заради домашното усещане, което носят, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции

600 гр. пилешко филе, нарязано на хапки
100 гр. бекон, нарязан на ивици
1 с. л. олио
1 глава лук, нарязана на тънки филийки
1 скилидка чесън, ситно нарязана
100 гр. гъби, нарязани на тънки ивички
1 червена чушка, нарязана на тънки кръгчета
1 зелена чушка, нарязана на тънки кръгчета
1 домат, нарязан на кръгчета
2 с. л. бяло вино
2 с. л. сметана
4 малки яйца
2 с. л. нарязан магданоз
2 стръка пресен лук, нарязани на ситно
 сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. 
Сачът се загрява постепенно на котлона. Когато е много сгорещен, се слагат олиото и беконът. Разбъркват се, докато беконът си пусне аромата. Слагат се лукът, чесънът и месото. Поръсват се със сол и пипер на вкус.

2. Щом месото се позачерви, се слагат гъбите, доматите и чушките. Разбъркват се и се налива виното. Щом се поизпари, се слага сметаната.

3. Когато всичко остане на мазнина, се добавят пресният лук и магданозът, сачът се слага върху дървена подложка на масата и се чукват яйцата. Остатъчната топлина е достатъчна, за да ги сготви. По желание може да се разбъркат.