Вкусотии в чинии: Дробчета на тиган с бекон и гъби
500 г пилешки дробчета
200 г пушен бекон
1 глава кромид лук
300 г печурки
1 скилидка чесън
1 щипка черен пипер
1 щипка сол
2 стръка пресен магданоз
50 мл олио
Приготвяне:
Загрейте олиото в тиган и запържете бекона в него, който предварително сте нарязали на кубчета. Извадете бекона и запържете дробчетата без да сменяте мазнината. След това към тях прибавете и нарязаните лук, чесън и гъби. Разбъркайте така за няколко минути. Залейте с ½ чаша вода. За да се сгъсти може да добавите и една лъжица брашно, което сте разтворили преди това във водата. Подправете с подправките и оставете ястието, докато изври водата. Накрая отново върнете бекона и разбъркайте за последно.
Източник:dnes.bg
Последвайте ни
0 Коментара: