Една традиционна българска рецепта, която трябва да опитате поне веднъж, пише готвач.бг
Необходими Съставки
картофи - 1, 5
масло - 125 мл краве, може и растителна мазнина
лук - 200 г кромид
черен пипер - млян, на вкус
сол - на вкус
яйца - 1 - 2 броя
сирене - 150 - 200 г
кисело мляко - за поднасяне

Начин на приготвяне
Обелете, измийте картофите и ги настържете на едро ренде, като ги посолите на вкус.

Сложете леко да се запържи в 1/2 от сгорещеното масло ситно нарязаният лук и добавете настърганите картофи. 

Овкусете с млян черен пипер и разбъркайте добре. 

Снемете от котлона и разбъркайте с разбитите яйца и сиренето. 

Сместа се разбърква добре и се изсипва в тавичка. 

Отгоре се нареждат филийки масло и се пече до приятен загар в умерено загряна фурна.