Дали конете ядат боб не е ясно, но хората със сигурност го правим. Затова за днес има рецепта за боб чорба, пише menumag.bg.
Необходими продукти за 4 порции
1 ч. ч.зрял фасул
1 с. л.олио
2 главилук, нарязани на ситно
2 скилидкичесън, нарязани на ситно
2моркова, нарязани на кръгчета
1 резенцелина, нарязан на ситно
1картоф, нарязан на кубчета
2домата, обелени и нарязани на ситно
6 ч. ч.вода
 сол на вкус
2 с. л.нарязан джоджен
 черен пипер на вкус

Начин на приготвяне
1. 
Бобът се накисва в студена вода за 12 часа. След това се отцежда, измива се и се слага да се вари. След 10 мин. огънят се намалява и бобът се оставя да къкри, докато се свари. Ако водата изври, се добавя още 1 ч. ч.

2. Половината от боба се пасира заедно с 2 ч. ч. бульон от варенето.

3. В олиото се запържват лукът и чесънът, прибавят се останалите зеленчуци. След 5 мин. всичко се смесва в тенджера - пасираният боб, целият боб, запържените зеленчуци, солта. Чорбата се оставя да поври 5 мин. и се подправя с пипера и джоджена.