Този невероятен десерт трябва да се сервира студен!т Благодарение на “снежните топки” и разбити белтъци ще задоволи и най-изискания вкус.
Можете да използвате един малък трик: Да замразите яйчените жълтъци преди готвене.
 
Нужни продукти:

3 яйца
щипка сол
20 грама пудра захар
150 милилитра мляко
150 милилитра сметана
40 грама захар
щипка ванилия
 
Приготвяне:

1.Разбийте белтъка с щипка сол и постепенно добавете пудра захар. Бъркайте до сгъстяване. Млякото се смесва със сметана, захар и ванилия и се вари.

2.Внимателно вземете супена лъжица разбит на пяна белтък и го прибавете в кипящата смес с млякото. Оставете в сместа в продължение на 2 минути от всяка страна.

3. Извадете сварените в млечната смес белтъци и оставете да се охладят до 60 градуса.

4. Излейте жълтъците на тънка струя в сместа с млякото, като се разбърква постоянно. Сместа се загрява на много слаб огън, така че да се сгъсти.

5. Разлейте крема в купички или ниски чаши и оставете да се охлади. Отгоре поставете “снежна топка”. Десертът може да се поръси с какао, канела, може да се сервира с кондензирано мляко, конфитюр или любим сироп!

Може да се поръси с натрошени орехи: Вкусът не може да се опише с думи…