Забравете за традиционния шиш, този е в пъти по-вкусен и може и в печката да се направи (СНИМКИ)
Хубаво слънчево време, лек вятър и имате почивен ден ... Как ще прекарате свободното си време? Разбира се, отидете на пикник със семейството и приятелите си. Приготвянето на шиш кебап е доста често срещано.
Но какво да кажете за творческо и не по-малко вкусно допълнение към него?Шишче от гъби е ароматно, сочно и вкусно. Изхвърлете идеята за пържене на продукта с лук или моркови. Просто трябва да обелите гъбите за половин час, да ги наредите на шишчето и да ги сложите да се пекат във фурната, пише zajenata.bg. След това ще си оближете пръстите
Съставките
печурки 600 г
лимонов сок 2 ч.л.
соев сос 4 супени лъжици
копър 1 стрък
червен пипер 1 ч.л.
слънчогледово олио 4 супени лъжици
сол на вкус
Подготовка
Измийте добре гъбите. Разстилайте кърпа на чиста повърхност. Прехвърлете гъбите на нея, така че да се абсорбира излишната течност.
Поставете гъбите в пликче. След това добавете растително масло и соевия сос, червения пипер, солта, лимоновия сок, както и зеления копър.
Затворете пликчето. Разклатете съдържанието. Оставете така за 30 минути
Накиснете шишовете във вода. Маринованите гъби трябва да бъдат нанизани на тях
Загрейте фурната до 200 ° С. Прехвърлете шишчетата с гъби в тавата за печене. Печете за 15 минути.
Тази идея не е само зеленчукова добавка към месото. Ако има хора във вашата компания, които поради някаква причина отказват да ядат месо, с радост ще си хапнат такъв шиш кебап.
Споделете с приятелите ви тази прекрасна идея на страницата ви.
Последвайте ни
0 Коментара: