Закуска от Близкия Изток, която е толкова хранителна, че можете да я сервирате и като основно ястие
6 яйца
800 г домати (белени и нарязани на едри кубчета или от консерва)
2 червени чушки
2 скилидки чесън
1 глава лук
2 с.л. доматено пюре
3 с. л. олио (или мазнина за готвене по ваш вкус)
няколко резена лимон
1/2 връзка магданоз
1 ч. л. кимион
1 ч. л. сладък червен пипер
1 ч. л. чили на прах
100 мл вряла вода
1/2 ч. л. захар
сол
черен пипер
Начин на приготвяне
Задушете нарязания на ситно лук, пише Elle. Добавете наситнения чесън, почистените от семките и нарязани чушки и ги задушете за 5 минути.
След това добавете и доматите, доматеното пюре, водата и захарта. Разбъркайте и оставете да къкри за 5-8 минути, или до получаването на гъста, еднородна смес.
Овкусете с кимиона и двата вида пипер и внимателно чукнете яйцата при доматения сос. Подправете със сол и черен пипер на вкус и покрийте с капак за 3-5 минути. На финала украсете с магданоз.
Последвайте ни
0 Коментара: