Плановете на Руската федерация да създаде две нови армии още през тази година ще се сблъскат с липса на нова техника и проблеми с инфраструктурата.

Това се казва в ежедневния бюлетин на Министерството на отбраната на Обединеното кралство, резюме от който е публикуван в социалната мрежа Х, пише Фокус бг.

Припомня се, че на 20 март министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу обяви, че през настоящата година ще бъдат сформирани две нови армии от 14 дивизии и 16 бригади.

Точният тип, местоположение и състав на тези части засега остава неуточнен, но най-вероятно е комбинация от механизирани, бронирани, артилерийски и логистични части.

"Напълно възможно е тези нови формирования да са свързани с предишните съобщения за създаване на нови части и планираното увеличаване на броя на бригадите в дивизиите“, се казва в доклада на британското разузнаване.

Вероятно е тези звена да бъдат достатъчно окомплектовани, като се имат предвид предишните успешни усилия на Руската федерация за набиране на военни.

"Въпреки това, като се има предвид ограниченото обучение в Руската федерация, широкото използване на остаряло оборудване и проблеми с инфраструктурата, е вероятно тези части да се сблъскат с подобни проблеми с ресурсите“, подчертават военните на Лондон.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук