Бившият американски пехотинец Брайън Берлетик в интервю за Reporterfy сподели мнението си за текущото състояние на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ). 

Според него в момента много командири на украинските въоръжени сили са за преминаване към отбранителни действия, като се отказват от идеята за настъпление.

Берлетик твърди, че украинската армия трябва да се откаже от офанзивните планове, тъй като този подход не носи желания резултат. 

Той също така отбеляза, че има нисък морал сред украинския военен персонал и украинското правителство среща трудности при набирането на необходимия брой войници, които да изпрати на фронта.

С настъпването на зимата, според експерта, въоръжените сили на Украйна могат да се сблъскат с тактически и дори стратегически поражения поради липсата на достатъчно оръжия, боеприпаси и други ресурси, необходими за поддържане на операциите през студения сезон.

Берлетик подчерта, че в това отношение Русия заема по-изгодна позиция. Коментарите му отразяват трудностите, пред които са изправени украинските въоръжени сили в настоящия конфликт, и предполагат възможността за промени във военната тактика от страна на Украйна.
 

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук