Математикът проф. Николай Витанов обяви грандиозна COVID новина, която вълнува и засява всички българи. "Справихте се отлично" - заяви той и допълни:

"Коефициентът на заразяване е нисък. Вълната няма да може да се вдигне през следващия месец и няма да ви развали коледните и новогодишните празници. Това е очакваният сценарий".

"Продължаваме с коментариите по дядо Хенри. Днес да видим какво ни казва дядо Хенри за неизбежността" - с тези думи математикът продължи своя ежедневен анализ, в който коментира случващото се на българската политическа сцена, а и как вървят боевете по военните фронтове в Украйна и Израел.

"Хенри Кисинджър (ден 21)

С течение на времето дори двама въоръжени слепци в една стая могат да нанесат огромни щети един на друг, да не говорим за стаята

Какво ни казва дядо Хенри тук. Войни, които се затягат, водят до големи поражения за двете страни, да не говорим за територията, на която се води войната.

Точно това е англосаксонската тактика за войната в Украйна. Слагаме Украйна на системи, затягаме войната и неизбежно ще има поражение и задържане на развитието на Русия. Боксовата круша Украйна? Там ще има чудовищно грамадни поражения. Но няма значение. Украйна е разходен материал – пушечно месо и инфраструктура, която трябва да бъде разрушена.

Виж, войната в Газа не трябва да се затяга много, защото пораженията за Израел ще са големи. Логистичен анализ на тая работа – малко по – долу.

Накрая – ефекта от продължителното стоене на племето от продажници на върха на властта. Огромни щети за народа и за страната, казва дядо Хенри. Нали това казва? Ами защо се чудите тогава, че халът ви е такъв, какъвто е, а страната ви изглежда така, както изглежда.

Управляват ви слепци с калашници. Стрелят на посоки и ви улучват, да не говорим какво става с инфраструктурата.

Ето ви простичък начин да получавате правилна представа за събитията. Винаги почвайте изреченията така:

Слепци с калашници……

Пример

1. Слепци с калашници се карат по вот на недоверие. Веднага ви става ясно за какво иде реч нали така.

Още пример

2. Слепци с калашници се карат за бюджет. И тук моментално става ясно.

Я за домашно, направете едно изречение за слепците с калашници и за Столичния общински съвет.

Чети дядо Хенри, говори им Витанов. Кря, кря, кря-я-я-я, се чува насреща. Какво беше – слепци с калашници се обаждат откъм Шадравана. Както виждате, дядо Хенри е много полезен.

Стига за дядо Хенри за днес.

И не забравяте нали. След дядо Хенри идва Карл Маркс. По желание на крякащите генерал дьо Гьоловци. Слепци с калашници, сър. Сами вкарват кума Лиса в курника.

Напред към войните.

Войната в Газа. Днес малко логистичен анализ откъм израелска страна.

Тая война си е голямо логистично напрежение. Като погледне човек, доста работна ръка бе мобилизирана и това няма как да не се отрази на доста сектори на израелската икономика. Засега се очертава 10-на процента спад, но ако войната се затегне още, спадът ще е по-голям.

Затягането на военните действия играе за Хамас, колкото и парадоксално да звучи това. Строителството в Израел ще е тежко ударено – там работеха доста полестинци. Развлекателната индустрия – също.

Какви развлечения насред война, която ти е до прага. Турзмът – и той ще се свие много. Кой ще ходи на Божи гроб при това положение на нещата? Тунелите едва ли ще спасят Хамас от поражение, но затягането на военните действия ще се отрази зле на Израел икономически.

Военните загуби също не са малки в сравнение с предишните конфликти. Нещата отиват на оня цитат – Още една такава победа и ние сме загубени. Пренесено към наши дни, предсказанието на цар Пир означава, че очакването е Израел да победи, но трябва така да победи, че да няма следваща война. Иначе ще му е много тежко.

Аз нямам съмнение, ще ако оцелее Хамас ще помете всеки Абас, който се опита да вземе властта в Газа. Не се и съмнявам, че в Израел нещата не се движат от слепци с калашници, а от доста по-умни хора. Което ме води до заключението, че се очаква масивен поток мигранти към Европа. Тъй, де, само напомням на едни слепци с калашници.

Така, напред към другата война.

Големият пробив? Гледаме условието за наличие на такъв – превземането на Токмак. Чакаме превземането на Токмак – ден 48.

Днес да погледнем какво става покрай Авдеевка. Че то изведнъж тази война изчезна от новините. А уж беше важна, засягаше ни на живот и на смърт, европейски ценности, такованка, оръжие трябва да пращаме и пари да даваме. Вятър и мъгла, както виждате, голи куки за наивни шаранчета и крякащи юрдечета. Аматьорска пропаганда, движена от слепци с калашници.

Защо обаче трябва да наблюдаваме Авдеевка. Ами защото там ще се види, струва ли се да се продължава дда се поддържа украинския пациент на системи.

Струва си, чува се от украинска страна – руските загуби са огромни, дайте пари. Демек, ей ви я голата кука за огромните руски загуби, кълвете шаранчета, давайте пари. Що така? Просто се обяснява логистично. 8 милиарда евро трябват за да се поддържа функционирането на Украйна в сегашния режим за един месец.

Винаги съм ви казал, че оставена сама на себе си, Украйна ще рухне за 2 месеца. Затова е на системи и то на яки системи. Които яко могат да почнат да се изключват, ако падне Авдеевка. Засега не са изключени, но почва да се усеща намалявне на това, което тече по системите и то, откак почна войната в Газа е под 8 милиарда евро на месец.

Затуй ще почне да ви се подава кукичката, че Авдеевка не е толкова важна, че голяма работа, ако падне, че е е на дотации. Ами, ами-и-и. Авдеввка е топ укреплението на украинската армия, току до Донецк – 8 години старателно бетонирано и подготвяно като преден пост за атака срещу тоя милионен град.

Падне ли Авдеевка, фронтът ще се премести доста на запад. Обстрелите на Донецк ще намалеят, а украинската армия няма друго такова укрепление. Тъй, че почващите приказки, че Авдеека не е важна, са кьорфишек и гола кука за наивници.

Още голи куки за наивници: Може и да има териториални загуби, ама ние (с 2-3 Големи юруша) ще си върнем всичко. Има ли още шаранчета, които да кълват на това?

Какво е целта на сегашните украински действия. Ясно е, че приказките за победа и за връщане на границите от 1991 г. са голи куки за наивници и са предназначени за вътрешна употреба. Но ние сме сериозни аналитици и въпросът е какво виждаме ние.

Ние виждаме, че украинците ще са опитат да запазят максимално количестно територия и непременно ще се опитат да западят излаза на Черно море. Тоест, ако руснаците наистина искат да приключат с проекта Украйна, те ще атакуват Одеса.

Украинците ще се опитат да запазят каквото могат от въоръжените си сили, дори с цената на подписване на сепаративен мир и големи териториални загуби. Това ще бъде представено като велика побада. А ще си е всъщност тежко поражение. Целта е запазването на проекта Украйна като антируски такъв.

В никакъв случай не трябва да се подписва капитулация. За целта, трябва 8-те миларда евро на месец да текат регулярно. За целта не трябва да пада Авдеевка.

Е, виждате, че Авдеевка е важна. Бифуркационната точка.

Да ви кажа една тайна. Можете да сметнете накъде ще тръгне системата след бифуркационната точка. Можете да сметнете, какви ресурси трябват, за да тръгне системата по другия път. 12 милиарда евро трябва да се влеят до края на годината. Трябва да се намери кой да ги плати. Чакайте отчаяни вопли за европейски ценности и други такива.

Какво беше - пари ми дай, пари ми дай и повече не ме мъчи.... Абе то развод беше, бе Витанов, не пари. А-а-а-а, тъй де, но трябвада го пригодим км обстоятелствата - една страна ще вика пари ми дай..., пък отсреща другата ще пее - развод ми дай... Отчаяни, но приглушени вопли, че и на Израел трябва да се влива, както ви стана ясно от анализа по-горе.

Какво беше – слепци с автомати се стрелят из стаята, казна дядо Хенри. Резултатите никак няма да са весели, ви казваме ние с дядо Хенри. А вие си слушайте шараниерос, които се мятат по голите кукейрос. И внимавайте да не ви перне някой куршум, че и у нас има много слепци с калашници, който “оправят стаята”.

Я да видим накрая, какво става с прогнозите за корона вируса.

Прогноза – няма да има препълване на болниците. Валидност – вече 477 дни.

15 месеца са 457 дни. Над 15 месеца валидност тук значи. Не е зле. Никак не е зле. 16 месеца са 488 дни. Броячът върти.

Прогноза – няма да има дифузно разпространение на вируса. Валидност – вече 579 дни. 19 месеца са 578 дни. 20 месеца са 609 дни. Броячите въртят. Като дойдат следващите епидемии, тогава ще извадите числата от тези рекорди и ще сравнявате. И тъй ще разберете кой колко струва.

579 дни валидна прогноза. 19 месеца, ще почва месец номер 19. Проклетата прогноза – още е валидна.

Е, който може, си може. Който не може – човка в калта и почва аматьорски да я бълбука.

Текущата вълна си се развива според очакванията. Както виждате, все няма 5 последователни дни с над 500 регистрирани случая. А вече е 15-ти ноември. Какви са очакванията?

Какво ви писах много отдавна? Спазвайте елементарни предпазни мерки до 15 ноември и вълната няма да се вдигне, напротив, ще почне да спада и ще си изкарате спокойно коледните и новогодишните празници.

Е, днес е 15-ти ноември. Вдигна ли се вълната ? Не. Спада ле вълната? Да. Горните броячи с рекордите върят ли? Въртят. Юрдеците крякат ли? Крякат. Всичко значи е според прогнозите.

Спраихте се отлично. Коефициентът на заразяване е нисък. Вълната няма да може да се вдигне през следващия месец и няма да ви развали коледните и новогодишните празници. Това е очакваният сценарий.

Съветът ми е да продължите да спазвате елементарните предпазни мерки – не се блъскайте, където има много хора, далеч от кашлящи по възможност. Така ще минимизирате вероятността да изтеглите късата клечка и да сте от намаляващия брой нови случаи. Пазете се, бъдете здрави и си движете сепокойно работите.

А аз оттук нататък всеки ден ще пресушавам една малка ракийка с туршийка за мезе и ще чета кряканиците на моите юрдечета как нищо не разбирам, колко съм грозен и глупав и тъй нататък. Може и с морков да замезвам, но тогава все ми идва на ум да ги питам юрдечетата мои – What’s up doc?

Нещо с прогнозка да излезете насреща. Виждате ли броячите по-горе докъде са стигнали? Наближава единия 600 дни. Почвайте веднага да крякате и да бълбукате с човки калта, че народът ще вземе да се загледа.

Та така.

Желая здраве и успехи и нека вирусите и войната стоят далеч от вас", написа проф. Витанов в личния си фейсбук профил.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук