Поредица от експлозии са избухнали през нощта в град Днепър и в Одеска област, след като в Украйна бе обявено предупреждение за опасност от руска ракетна атака. Това съобщава изданието UNIAN.

Първите взривове в Днепър са чути в 05:11 часа, като минути по-късно са избухнали още няколко. В Одеска област местни медии съобщиха за сработването на системите за ПВО и експлозия.

Председателят на Днепропетровската областна военна администрация Сергей Лисак написа впоследствие, че Днепър е подложен на ракетен обстрел.

"Нашите защитници на небето работят. Останете на безопасни места до края на въздушното нападение", призова той жителите на областта.

По-късно стана ясно, че в хода на ракетната атака е поразена пететажна сграда, в резултат на което има най-малко деветима пострадали. Лисак допусна, че под развалините й може да има хора.

Междувременно се появи информация, че бомбардировач Ту-22М3 на руските въздушно-космически сили се е разбил в Ставрополския край при завръщане на летището след изпълнение на бойна задача. Това съобщиха от Министерството на отбраната на Руската Федерация, цитирани от международните медии.

По предварителни данни причината за инцидента е техническа неизправност.

На борда на самолета не е имало боеприпаси, няма и щети на земята, уточнява "Фокус".

По-рано губернаторът на Ставропол Владимир Владимиров заяви, че самолетът се е разбил в Красногвардейския район. Двамата пилоти, каза той, са открити живи и са откарани в болница.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук