Преди да изпратят войски в Украйна, западните държави трябва да определят стратегическата цел на този ход, която да да помогне на Украйна да победи Русия. За целта е необходимо да се унищожи руската логистика.

Това подчерта пенсионираният американски генерал и бивш командващ Въоръжените сили на САЩ в Европа Бен Ходжис в интервю за "Канал 24“.

По думите му Западът е подхванал инициативата на Франция за изпращане на военни в Украйна, което е разтревожило Руската федерация. В същото време в Украйна има много места, където могат да бъдат разположени войски на НАТО, така че да да бъдат полезни там.

"Знам какво могат да направят тук, мога да посоча много места, където САЩ или други страни може да разположат войски, които да правят неща, които биха били полезни за Украйна“, отбеляза Ходжис.

В същото време, според него, въвеждането на войски на западни държави е важно политическо решение и няма значение дали става дума за сили за противовъздушна отбрана, логистика или инженерни войски.

"Стратегическата цел трябва да бъде да се помогне на Украйна да победи Русия, да се изтласкат войските обратно към границите от 1991 година. Така че това означава унищожаване на руската логистика, щаб, превръщането на Крим в неизползваемо място за руските войски.

Да можем да ударим логистиката в Русия, преди те изобщо да се канят да атакуват Украйна“, обясни американският генерал.