Украйна обещава на Запада да започне контранастъпление през 2025 година, ако й се помогне да "издържи“ през оставащите месеци до края на годината, пише френският национален ежедневник Le Figaro, като цитира свои източници.

"Украинците ни казват: "Помогнете ни да издържим през 2024 година и през 2025 година можем да възобновим офанзивата“, съобщава вестникът, цитирайки френски служител, наскоро разговарял с властите в Киев.

В Киев "оглеждат специално“ зенитно-ракетната система SAMPT. "Преди всичко обаче те се нуждаят повече от ракети“, казва събеседникът на изданието, пише "Фокус".

Но въпреки натиска от страна на правителството в Париж, производителят няма да може да достави повече ракети Aster 30 в краткосрочен план, въпреки че не само Украйна, но и френската армия се нуждае от тях.

Според френски военни източници в Украйна "ще спечели този, който пръв се мобилизира“. Но и двете страни "не искат да предприемат крачката“.

"В Украйна обществото показва признаци на умора от война, която изглежда безнадеждна, дори ако това, което е заложено на карта, е жизненоважно. В Русия режимът на Кремъл би предпочел да избегне непопулярно решение, което може да предизвика вътрешна опозиция", се казва в статията

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук