Най-малко четирима души са били ранени тази нощ при руска въздушна атака срещу украинската столица Киев, която е започнала около 04:00 часа местно време. Това съобщиха Ройтерс и Фокус, позовавайки се на местните власти.

Кметът Виталий Кличко написа в "Телеграм", че по последни данни четирима души са пострадали в Дарницки район в югоизточната част на града. 21-годишен мъж е бил ранен от шрапнел в краката, а три жени са получили силен стрес.

Първоначално Кличко съобщи за двама пострадали в Дарницки район.

"Четирима души - всички възрастни - бяха ранени в Дарницки район в резултат на вражеска ракетна атака. Лекарите им оказаха помощ на място!", се казва в изявлението на кмета.

Той поясни още, че в резултат на руската атака фрагмент от ракета е повредил недовършена сграда в Дарницкия район. Пожарът там бързо е потушен.

По думите му фрагмент от ракета е намерен и на територията на складов магазин в Дарницки район. Няма пожар или щети по сградата.

Украинските въоръжени сили заявиха, че са свалили всички осем балистични ракети, изстреляни от Русия по Киев тази нощ.

Те освен това са унищожили 18-те дрона "Шахед", насочени към Южна Украйна. Повечето от безпилотните летателни апарати са били свалени над Николаевска област, се казва в съобщението на украинските въоръжени сили власти, цитирано от БТА.

"По данни на Киевската градска военна администрация (КГВА) в резултат на работата на противовъздушната отбрана отломки са в Дарницки и Голосеевски райони, в резултат на което има пострадали, включително дете, и материални щети", поясни ръководителят на КГВА Сергей Попко.

От ВВС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщиха, че руските агресори са нанесли ракетен удар по района на Киев. Общо противовъздушната отбрана е унищожила осем въздушни цели, насочени към столицата на Украйна по балистична траектория.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук