Първата дама на Украйна Елена Зеленска многократно е казвала, че заради войната в Украйна не може да живее обичайния си семеен живот. Съпругът й Владимир Зеленски продължава да се бори с руската агресия, а тя го подкрепя.

Обществото, гледайки връзката им, вярва, че с такива лидери страната определено ще постига целите си. Въпреки това, както Зеленская признава в интервю за The Telegraph, тя никога не е мечтала да стане съпруга на президент.

„Никой не би мечтал да стане съпруга на президент на държава във война. Разбира се, трудно е, това не беше мой избор и всички знаят, че това беше негово решение и аз трябваше да избера дали да работя като съпругата на президента или да отида в сянка. Избрах първия вариант. Когато направиш избора да станеш активен, го приемаш като работа, сега това е моя работа", казва първата дама.

Говорейки за отношенията си със съпруга си, Зеленска признава, че напоследък не са имали никакви кавги. Те си липсват един на друг всеки ден и искат най-накрая да се съберат отново.

„Разбира се, че искаме това да се промени, защото семейството има нужда от нормален живот, децата имат нужда от баща си по-често, отколкото могат да си позволят да го виждат, а той е уморен от този начин на живот.

- Нямаме време да се ядосваме или да се караме, така че напоследък изобщо не сме имали кавги“, добавя Зеленска.

Превод и редакция: БЛИЦ