Украинските войници продължават систематично да унищожават руските нашественици на фронта. Този път беше потвърдено за ликвидирането на няколко руски офицери, включително един висш окупатор, пише УНИАН.

Както съобщи украинският офицер и военен блогър Анатолий Щефан „Щирлиц“ , следните бяха „успешно демобилизирани“:

мобилизиран подполковник Сагидулин Анвар;

лейтенант Ердинев Сойел;

Кузнецов Даниил (ранг неизвестен).

Руските загуби на фронта - актуални данни

През последното денонощие Украинската отбрана е намалила редиците на руските окупанти с 920 войници. Както се съобщава в сводката на Генералния щаб на въоръжените сили на Украйна в социалната мрежа Facebook, общите бойни загуби на Русия във войната сред личния състав приблизително възлизат на около 414 хиляди 680 души .

През февруари украинските сили за отбрана унищожиха 28 хиляди 450 нашественици , както и 3 хиляди 854 единици вражеско оръжие и военна техника. Това съобщи командващият Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна генерал-лейтенант Александър Павлюк.

Извънредно! Експлозии разтърсиха Крим след заплаха за ракетна атака, страшно е! ВИДЕО

Нашествениците довеждат наемници от екзотични страни в окупираните територии - CNS

Във временно окупираните територии на Украйна местните жители наблюдават пристигането на още наемници от Кремъл. Това съобщиха от Центъра за национална съпротива (CNS).

Отбелязва се, че бойци от Куба и Непал са били забелязани в различни региони. Те преминават подготовка на местни полигони, като наемниците се обучават от руски инструктори, бивши членове на ЧВК Вагнер.

„Русия активно вербува канибали от бедните страни по света, където разполага с обширни разузнавателни мрежи, тъй като империите винаги водят своите колониални войни с ръцете на чужди народи“, се казва в доклада.

В същото време CNS подчертава, че наемниците получават повече компенсации от руснаците, тъй като животът им е по-скъп, но „смъртта им не води до социално напрежение в самата Руска федерация“.

Война в Украйна - последни новини

Министерството на отбраната разкри февруарската "реколта" на руски самолети . През февруари ВВС на Въоръжените сили на Украйна свалиха 13 вражески самолета. Сред тях са 12 изтребителя и един самолет за ранно предупреждение и контрол А-50.

"Това е най-добрият резултат от октомври 2022 г. Благодарни сме на нашите войници за ефективната им работа. И на нашите партньори за укрепване на способностите за противовъздушна отбрана на Украйна", отбелязват от Министерството на отбраната.

УНИАН също съобщи какво се случва край Криноки . Девет руски оръдия, три станции за радиоелектронна борба и две лодки са бракувани.

По предварителни данни ликвидирани са най-малко 40 окупатори.

Превод и редакция: БЛИЦ

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук