10 неща, които можете да съхранявате във фризера (СНИМКИ)
Вашият фризер вероятно е пълен със замразени пици и кутии сладолед, но най-хладната част от хладилника може да направи и повече, пише profit.bg.
Съществуват различни начини, с които ще спестите пари, ще удължите живота на продуктите и ще се изявите като добре подготвена домакиня, винаги готова за неочаквани гости.
Ето 10 неща, които винаги може да държите скрити тук.
1. Пилешко месо
Не говорим за онези замразени пържоли или бутчета. Когато купите цяло пиле и го сготвите, отделете останалото месо и го разделете в кутии. Така ще имате заготовка за салати или студени сандвичи.
2. Батерии
Може би сте чували, че съхранението на батериите във фризера ще удължи срока на годност и това е вярно, но само за определени типове.
Поставянето на алкалните батерии няма да промени трайността им, но тези от никел метал хидрид (NiMH) и никел-кадмий (NiCd), които често се използват в електрониката, ще имат по-дълъг живот. Просто ги извадете на стайна температура, преди да ги поставите в устройство.
3. Грах
Пликче със замразен грах има двойна цел. Можете да го ядете, разбира се. Но замразеният грах може също така да успокои нараняването по начин, който пакетчета лед не могат.
4. Сладки
Следващият път, когато правите тесто за бисквити, устойте на желанието да изпечете всичко. Оформете сладки и ги замразете в тавичка под фолио. Така, когато ви се хапва сладко, изпечете няколко. Или ако ви дойдат гости, ги изненадайте с пресни ухаещи бисквити.
5. Свещи
Преди да запалите нова свещ, сложете я във фризера за един ден. Студът ще охлади восъка и ще удължи времето за изгаряне на свещта.
6. Билки
Искате ли пресни билки през цялата година? Купете си в сезон от някой фермерски пазар, нарежете ги и ги замразете.
7. Топинг за крамбъл
Сместта за крамбъл - обикновено смес от масло, захар и брашно - е вкусна и универсална. За съжаление, направата може да отнеме много време. Вместо да разбивате нова партида всеки път, когато правите рецептата, объркайте голямо количество и замразете.
8. Вино
Имате ли останало вино? Изсипете го във формички за лед, за да направите отделни кубчета. Можете да ги използвате по-късно като идеен начин да охладите чаша червено или бяло вино, в ястия.
9. Опаковъчно фолио
Ако някога сте имали фолио, което се къса лесно, знаете колко е неприятно, когато не иска да се залепи. Ако го сложите във фризера, ще решите този проблем.
10. Лед
Това може да ви звучи доста логично и в него няма нищо изненадващо. По-скоро съветът е да го сменяте често, защото ледът поема от миризмата на продуктите и не е приятно да го поднесете на гостите си, ухаещ на риба, например.
Последвайте ни
0 Коментара: