Всяка представителка на нежния пол притежава свои индивидуални душевни и физически характеристики, които изграждат неподражаемия и чар. Въпреки това има няколко трика, които винаги събуждат мъжкия интерес и са универсална формула за сексапил.  

Някои от тях може би вече знаете и сте използвали съвсем несъзнателно.Други вероятно ще ви изненадат и ще ви накарат да се почувствате по-женствена и желана.

1. Прехапване на устните.Прехапването на устните е чувствен и първичен жест, с който вниманието на мъжете се съсредоточава върху лицето ти и провокира доста неприлични мисли.

2. Нежна кожа.Няма нищо по-секси от жена с хубава поддържана кожа, която е мека и нежна на допир.Неслучайно още по времето на древни цивилизации много представителки на нежния пол започват да се обезкосмяват и да мажат телата си си с различни ароматни масла.

3. Хубава прическа.Красивата, буйна грива е може би най-силният израз за женствеността и буйния темперамент.Бляскавата дълга коса е равна на ударна доза сексапил.

4. Високи токчета.Високите токчета са неостаряващ афродизиак за мъжете.И когато са обути от стройни женски крака, които ги разхождат с хъс и увереност, комбинацията е наистина взривоопасна.

5. Красива усмивка.Много жени се притесняват да се усмихнат широко и да се смеят от сърце.Съветът ни е да не се страхувате да бъдете естествени и импулсивни, защото няма нищо по-секси от искрената усмивка и чувството за хумор.

6. Естествената красота. Факт е, че мъжете предпочитат естествената красота пред тоновете грим. Използвайте спиралата и лекия, ненатрапващ се фон дьо тен, за да подчертаете чертите си, без да прекалявате.

7. Очила. Има нещо, свързано с очилата, което привлича мъжете като магнит. Мръснишкият поглед през черните тънки рамки може да подлуди всеки.

8. Финесът. Късметлийки са онези, които успяват да намерят баланса между елегантността и сексапила. Стилната жена знае как да събуди въображението, но да запази класата си.

9. Секси глас. Неслучайно Мерилин Монро е най-големият секс символ на всички времена. Чувственият и глас не спира да омагьосва и прелъстява.

10. Изкусителни устни. Един от най-популярните знаци за привлекателност и сексапил. Съветът ни е да не прекалявате с „цупенето“ и прекаленото присвиване на устните, за да не постигнете ефекта „duckface“, който по-скоро би разсмял един мъж, отколкото да го прелъсти.

11. Блуза с голи рамене. Според проучване блузата с голи рамене създава у мъжете желание за защита и доминация. Плюс това тази дреха подчертава женствеността ти и придава нежност и финес.

източник: edna.bg