В момента 22-годишната Ребека Тунегова от Лондон заема призови места на международни шампионати по бодибилдинг, но историята ѝ е могла да приключи по съвсем различен и печален начин, ако навремето момичето просто не решило да се вземе в ръце, пише в. "Дейли Мейл".

Ребека била щастливо и активно дете без сериозни проблеми, но в юношеска възраст заради хормонални проблеми, въпреки спортуването, момичето започнало стремително да качва килограми - до 63,5 килограма. Според нея проблем нямало, момичето просто смятало, че е дебело, но околните започнали да забелязват промените. 

Первое фото — вес Ребеки — 65 кг, второе и третье — 40 кг. Фото © MDWFeatures/Rebeka Tunegova

На първата снимка Ребека тежи 65 килограма, на втората и третата - 40.  

Минало известно време, когато 15-годишната Ребека се сблъскала с два много сериозни проблема. Първо, родителите ѝ, които винаги били най-голямата ѝ подкрепа, решили да се разведат. А след това най-добрата ѝ приятелка се разболяла от рак и момичето започнало бавно да умира пред очите на Ребека. 


Учени създадоха ваксина срещу анорексия

Фото © Instagram/rebekatunegova

"Помня, че нямах възможност да контролирам онова, което се случваше с моите близки. Затова реших да контролирам това, което се случва с мен", разказва Ребека Тунегова. 

Фото © Instagram/rebekatunegova

 

Момичето започнало усилено да тренира и да гладува, стремглаво губейки тегло и сили. Тя успяла да свали теглото си до 40 килограма, но това не било достатъчно. В крайна сметка Ребека постъпила в болница, откъдето лекарите отказвали да я пуснат, докато тя не се подобри.  

Фото © Instagram/rebekatunegova

 

В онзи момент момичето буквално успяло да си отвори очите. Ребека искала да продължи да учи и да работи зад граница, но нейното здравословно състояние ѝ пречело. Тогава момичето взело кардинално решение: започнало да се храни правилно с нормални порции и променило тренировките си. Сега Ребека участва в шампионати по бодибилдинг из целия свят и заема първите места.  

Превод и редакция: БЛИЦ