Удивително е, че Кендъл Дженър е водела сериозна борба с акнето години наред. Предвид това, че днес моделът е рекламно лице на козметичната марка Estee Lauder, ни е още по-трудно да повярваме, че е имала сериозни проблеми с кожата. В едно от интервютата си тя признава, че е имала проблеми и със самочувствието, докато не срещнала дерматолога д-р Кид.
Три години лазерна терапия и компетентни грижи за кожата напълно изчистили лицето на модела. След това тя решила да сподели полезна информация за този проблем в кратко видео на своята страница в Youtube.

Урок номер едно от д-р Кид: ако страдате от акне, причината е, че не правите нещо както трябва в почистването и грижата за кожата на лицето.

„Не измивайте лицето си с почистващи продукти, които съдържат абразивни частици, казва Кендал във видеото, като добавя – Никакви скрабове, никакви четки за лице, никакви гъби. Трябва да се отнасяте много деликатно към кожата. Преди да я докосвате по какъвто и да е повод, бъдете сигурни, че ръцете ви са чисти.“

Много хора, страдащи от акне, имат твърде груб подход към почистването, което само влошава състоянието и неравностите по кожата.
„Аз често забелязвам ситуации, когато пациентите ми използват твърде много продукти, които влошават състоянието на кожата им“, разказва самият д-р Кид в интервю за Seventeen.com, цитирано от Elle.

„При подобни състояния на кожата на лицето ултразвуковото почистване е противопоказно, както и използването на всякакви четки и продукти с абразивни частици. Те само увеличават акнето и правят борбата с него по-трудна. Не забравяйте за простото нещо като избърсване на лицето след измиване с хартиени кърпи за еднократна употреба. Пренебрегването на това правило помага за разпространението на бактериите по кожата на лицето."

Дерматологът на звездата препоръчва на хората с акне да се придържат към нежна, но ефективна грижа: нежни козметични продукти за почистване, изглаждащи кожата маски и натурални масла, които не запушват порите.