Годеникът на млада британка си издъхна в страшни мъки заради коварна болест, а тя изуми всички с решението си. 

През 2018 г. Кейт (името е измислено) се запознала с Марк Амос чрез общи приятели. Няколко месеца по-късно младият мъж й признал, че има общ променлив имунодефицит (CVID), който се отразява негативно на работата на белите му дробове, пише Metro. 

Това не притеснило Кейт и година по-късно тя и Амос станали двойка. А навръх 27-ия й рожден ден Марк й предложил да се омъжи за него.

Щастливите влюбени започнали подготовка на сватбата. Съвсем скоро Кейт забременяла и дарила любимия си с прекрасно момиченце. 

25-г. невеста стягаше сватба, но 2 седмици преди церемонията се случи най-страшното

След раждането на малката обаче Марк се разболял от пневмония. В болницата му казали, че е развил рядко белодробно заболяване - грануломатозно-лимфоцитна интерстициална белодробна болест (GLILDE).  

"Беше шок да го видя да изглежда толкова крехък. Винаги съм знаела, че състоянието му е за цял живот, но и двамата предполагахме, че има години пред себе си – достатъчно време, за да стане татко", казва британката.

За съжаление, състоянието на младия мъж продължило да се влошава и той починал няколко дни след като навършил 26 години. 

Какъв изумителен ход предприела младата жена минути след като годеникът й си отишъл, четете в jenata.blitz.bg.