Напомня за баница, но вместо с кори плънката от яйца и сирене се завива с патладжан. Вкусният бюрек е лесна рецепта за гладни хора, които ценят домашната кухня.

Лютеница на фурна - произведение на кулинарното изкуство

Ястието се приготвя на два пъти. Първо трябва да запържите патладжаните, за да омекнат и с тях да се работи лесно. След това трябва да ги панирате и да запържите всичко още веднъж.

Знаете, че патладжаните поемат много олио, така че е повече от задължително да ги извадите върху кухненска хартия. Свикнали сме да консумираме пържените патладжани с доматен сос. Тук е по-подходящ чесновият сос на млечна основа.

Тази баничка е истинско изкушение: Топиш мачкаш и редиш в тавата

Може да го поднесете отделно и всеки да си сложи колкото иска, а може предварително да залеете бюрека и да сервирате така.

Вижте как да на правите вкусен и сочен бюрек с млечен сос на jenata.blitz.bg