Лукът е изключително разпространен зеленчук, който може да се намери във всяка кухня.

Домакините го добавят към почти всички ястия, защото придава приятен и пикантен вкус. А лучената супа... Тя си е направо черешката на тортата на френската кухня.

Едва ли има човек, който да не знае колко полезен е този зеленчук.

Безценен трик за рязане на лук без нож и дъска СНИМКИ

Той съдържа редица важни за човешкия организъм компоненти като витамини, етерични масла, каротин, калций, калий и магнезий. И най-важното - много от полезните му свойства се запазват дори и при термична обработка.

Въпреки това има хора, които не харесват това растение заради специфичния му лютив вкус и усещането за парене. Оказва се, че това не е проблем, защото има много прост начин да се отървете от горчивината. Трябва само да го попарете с вряла вода

Как обаче да го направите правилно, за да се отървете от неприятния вкус и колко време да го държите във водата, за да не го съсипете, вижте в jenata.blitz.bg.