Ако не ловите вие цацата, потърсете екземпляри с ярки, ясни очи и чист аромат. Обикновено ще ви трябват шест или повече на човек, така че купувайте на едро.

Вкусотия: Всеки трябва да знае как се приготвя баница за мързеливци

Някои готвачи обичат да отстраняват храносмилателния тракт преди готвене, като отрязват корема или като прерязват гърлото и го изстискват през отвора. Скара и пържена цаца е вкусна и с малко сол, но най-добре е да добавите малко лимонов сок или добър оцет, за да предотвратите насищането на миризма на малката рибка.

Подправки на базата на домати или лютеница или силно айоли с чесън също са чудесни добавки.

Как обаче се пържи цаца, за да се топи в устата?

Вижте трикът, с който цацата буквално се топи в устата, на jenata.blitz.bg