Гърдите на жените са изключително деликатна зона, за която трябва да полагаме специални грижи. Често обаче забравяме за тях и правим редица грешки, които деформират бюста ни.

Ето кои са те:
 1. Грешен размер сутиен

 Сега ще ви изненадаме, но знаете ли, че само 25% от жените носят правилния номер сутиен. Когато е прекалено голям за гърдите ни, той не успява да ги поддържа добре, а когато е по-малък от нужното, свива кръвоносните съдове и пречи на нормалното кръвообръщение.И това е интересно - Седем проблема на жените с различни гърди - още по темата четете на най-добрия здравен сайт zdrave.to
 

2. Премахване на косъмчетата с пинцети

Деликатната кожа на гърдите ни е извънредно чувствителна към пинцетите, поради това опитайте да епилирате косъмчетата в тази област с по-нежни средства.

3. Притискане на гърдите

Много жени се харесват повече с притиснати гърди, но ефектът е същият като при носенето на по-малък размер сутиен.

4. Пиърсинг

Всеки вид пиърсинг е опасен, тъй като носи риск от инфекция. Пиърсингът на гърдата обаче е още по-опасен, понеже лимфните възли се намират много по-близо до кожата. Освен това не може да носите дантелен сутиен никога повече

 5. Спортуване без сутиен

Гравитацията действа на всички. Когато спортувате без специален спортен сутиен, рискувате бюстът ви да се деформира.

6. Спането по корем

Няма да забавите растежа на вашите гърди, но формата им определено ще се промени. Ако все пак обичате да спите по корем, сложете под себе си възглавница или одеяло.

7. Не използвате подходящ крем

Кожата на вашите гърди трябва да бъде добре хидратирана и защитена от слънчевите лъчи през лятото. Запомнете, че мястото е особено деликатно.

8. Пластична хирургия

Някои жени не харесват големината на гърдите си и прибягват до поставянето на силиконови импланти. По този начин обаче рискуват да получат не дотам задоволителна форма. Помислете пак, преди да се подложите на ненужни хирургически интервенции.