Ситуацията в британското кралско семейство става все по-тежка с всеки изминал ден. Първо, внезапен преглед и последвала операция, а след това откриването на злокачествен тумор при крал Чарлз III, рак при Сара Фъргюсън, внезапната смърт на 45-годишния съпруг на Габриела Уиндзор… Но може би най-много британците - а и целият свят - са загрижени за състоянието на любимата на всички Кейт Мидълтън. Най-малкото защото около болестта й има все повече тайни.

Съпругата на британския принц Уилям претърпя коремна операция на 16 януари. По-късно се разбра, че тя е прекарала цели две седмици в болницата. След това тя беше изписана, но медицински специалисти заявиха, че ще се възстанови поне до Великден.

След това има воал от мълчание. Дворецът не е публикувал официална информация за състоянието на Кейт.

Крал Чарлз III и Кейт останаха в една болница заради... СНИМКИ

През последните дни принц Уилям внезапно започна да отказва да присъства дори на най-важните официални събития „по лични причини“. А майката на Кейт, Карол Мидълтън, според нейни приятели не може да намери облекчение от тревогите си.

В началото на февруари испанската журналистка Конча Калеха (между другото, тя написа няколко книги за британското кралско семейство, включително ексклузивно разследване на смъртта на принцеса Даяна) каза, че е разговаряла с източник от кралското семейство. И той й казал, че Мидълтън е изправена пред сериозни усложнения след операцията.

„Решено било да япоставят в изкуствена кома“, каза Калеха пред испанската новинарска програма Fiesta и допълва: „Те трябваше да я интубират. Имаше сериозни усложнения, които не очакваха. Операцията мина добре, но следоперативният период не беше толкова добър. Лекарите трябваше да действат бързо, защото спасяваха живота й“.

Бъкингамският дворец трябваше да реагира по някакъв начин - разбира се, те нарекоха тази информация „нелепа“. И това е. Въпреки че изглежда, че може да бъде по-просто: просто кажете няколко думи за здравето на принцесата или покажете поне една снимка и спекулациите и слуховете веднага ще спрат.

Калеха не се отрече от думите си. „Все още стоя зад всичко, което казах“, каза тя и допълни: „Просто „ударих нерв“ и това винаги боли. Нямаше нито едно твърдение, което да противоречи на казаното от вътрешния човек. Вярвам на източника си“.

Междувременно други журналисти, експерти и просто фенове на Кейт извадиха пет много притеснителни теории за това какво се случва с принцесата на Уелс. 

Според слуховете, които звучат доста недостоверно – Кейт и Уилям тайно са се развели, а принцесата е починала внезапно. В другите версии за изчезването на Мидълтън има известна логика.

Но какво точно се случва с Кейт и защо Бъкингамският дворец мълчи – ще научите само на jenata.blitz.bg