Седемнадесет месеца след възкачването на трона британският крал Чарлз III се сблъска с куп лични (здравословни) проблеми. Първоначално бе съобщено, че той ще влезе в болница за извършване на процедура за коригиране на уголемена простата. Малко след изписването му стана ясно, че е диагностициран с рак, но от Бъкингамския дворец не разкриха какъв вид.

Малко преди първоначалната новина за интервенцията, на която се подложи Чарлз III, се разбра и че снаха му – Кейт Мидълтън ще се подложи на планирана коремна операция. Какво точно се е случило със съпругата на принц Уилям, за да се стигне до тази интервенция остава загадка и до днес. Но от Бъкингамския дворец уточниха, че „не е рак“.

Мистерията с "планираната" операция на Кейт Мидълтън се заплита, до последно тя...

Кейт бе две седмици в болницата, а после тихо бе отведена у дома й в Adelaide Cottage в Уиндзор, където продължава да се възстановява. 

Сара, която е херцогинята на Йорк, от дълго време пък се бори с рак на кожата.

В продължение на много години членовете на кралското семейство предпочитаха да търсят лечение в болница „Крал Едуард VII“, дискретно разположена на лондонската улица Харли.

Кралица Елизабет II беше хоспитализирана там, защото избра болницата за операция на коляното през 2003 година.

Нейният съпруг принц Филип също предпочиташе лечебното заведение, където трябваше да остане няколко пъти, а според непотвърдени съобщения кралица Камила също е претърпяла операция там през 2012 г.

Знаейки колко кралска история е безопасно скрита зад вратите на тази болница, феновете бяха изненадани, когато дворецът обяви, че Кейт е претърпяла планирана операция на друго място.

Частната болница, в която е откарана Кейт, е само на един хвърлей от болницата на крал Едуард VII. Крал Чарлз също го е избрал като предпочитано лечение за уголемена простата.

Но защо двамата решиха да останат в една и съща болница по едно и също време?

Отговорът на този въпрос ще намерите на jenata.blitz.bg