Идва сезонът на бидоните и киселото зеле! И въпреки че няма нищо по-хубаво от това зимата да си похапваш вкусно зеленце, да си го направиш сам си е един сериозен ангажимент, защото то трябва да се претака. 

Зелето започва да се претака (точи се течността от бидона в друг бидон и пак се изсипва обратно в първия бидон), още на втория или третия ден за равномерно разпределение на солта и захарта между редовете. 

Киселото зеленце се топи в устата, ако в бидона сложите тази подправка

Ако има плуващи листа в бидона, те се премахват тъй като могат да послужат за храна на патогенните бактерии и плесени от въздуха и зелето да се развали.

Колко често обаче трябва да го претакате и какво е добре да направите, за да не го прецакате, вижте в jenata.blitz.bg.