Киселото зеле може спокойно да се нарече едно от най-популярните и прости ястия за зимата.

Това е така, защото, макар и евтин зеленчук, то е много полезно. А по време на консервирането свойствата на този продукт само се подобряват.

Благинка за зимата: Тази медена царска туршия се топи в устата

Хубаво е киселото зеле да се слага в дървена каца или бидон и да се съхранява в надеждна изба. Но когато не разполагате нито с едното, нито с другото, а не искате да се лишавате от този деликатес, на помощ идват хладилникът и 3-литровите буркани. 

Приготвено по този начин, то по нищо няма да отстъпва на зелето, което в детството ви са приготвяли вашите баби и дядовци!

Как да си направите това вкусно и хрупкаво кисело зеле в буркан, което ще е готово само след 3 дни, вижте в jenata.blitz.bg.